Staka

Hoe Staka begon

In de zomer van 2012 werd ik gebeld door Laut Rosenbaum. Laut had samen met Twien Wits een conceptontwikkelingsbedrijf BudgetConcepts en hij vertelde me dat iemand naar hen toe was gekomen met een idee voor spel. Die ‘iemand’ was Olivier Cornelissen. Enthousiast hadden Laut en Twien met Olivier meegedacht en zo was een eerste versie ontstaan met de belangrijkste regels. Laut belde me om me uit te nodigen voor een testspelletje. Hij was benieuwd naar wat ik ervan vond. Ik was enthousiast en zag een potentiële markt voor dit strategische ‘bordspel zonder bord’.

Het Staka viertal

In de zomer van 2013 vroegen de mannen me om onderdeel te worden van het team. We hadden tegen die tijd veel samen gespeeld, elkaar beter leren kennen en ideeën opgedaan voor wat betreft de mogelijkheden en besloten het spel in eigen beheer uit te brengen. We werden het eens over de naam (Staka), creërden een online aanwezigheid en we werden het eens over de regels van het basisspel. Nu zijn we bezig uitbreidingen en regelbeschrijvingen te testen, Staka te promoten en de productie op gang te krijgen.

Meer weten over Staka?

Kijk voor meer info over het spel, wat de regels zijn en meer op www.stakathegame.com of volg ons via www.facebook.com/stakathegame en / of www.twitter.com/_staka_

Enkele complete spellen

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*